+31(0)88 369 69 69

Hacked By Mister Spy

Zoek meer

Huis verkopen proces

Brabant makelaars richt zich primair op de verkoop van woningen van Brabant Wonen aan de particuliere koper. Brabant Makelaars een activiteit is van de vb&t groep. De makelaars van  ERA vb&t makelaars, eveneens onderdeel van de vb&t groep, zijn u graag van dienst bij de verkoop van uw woning.

Hoe verkoop ik een huis?
De twee meest gestelde vragen die verkopers van een huis stellen is “Hoe snel is het verkocht?” en “Voor hoeveel”? De antwoorden op deze vragen hangen voor een belangrijk deel af van de lokale marktomstandigheden en hoe verkoopklaar een huis op de markt wordt aangeboden.

Om u te helpen uw weg te vinden in het verkoopproces, onderscheiden we een aantal essentiële stadia voor verkopers. Wilt u nog meer en concreter inzicht in uw lokale marktomstandigheden, maakt u dan een afspraak met uw makelaar en vraag om een gratis waarde bepaling.

Hoe werkt de markt?
De huizenprijzen kunnen in een markt nogal wisselen. Het ene kwartaal blijken de prijzen bij middenwoningen te stijgen, het volgende kwartaal dalen ze weer en doen appartementen het ineens goed. Het is moeilijk als consument om deze prijsschommelingen te begrijpen, laat staan te voorspellen. Als professionals in deze markt zijn wij dagelijks bezig met het huidige woningaanbod, maar ook met toekomstig woningaanbod. Doordat wij veel waardebepalingen verrichten bij mensen die overwegen te gaan verkopen, hebben wij ook een goed idee van toekomstig woningaanbod. Daardoor zien wij eventuele schommelingen eerder aankomen. Om de waarde van uw huis op enig moment in te kunnen schatten, is het een goed idee om een afspraak te maken met een ERA  vb&t makelaar. Hij kan u precies laten zien wat er speelt in uw markt en wat dit concreet betekent voor uw huis.

De juiste prijs bepalen
Het lijkt zo simpel: als u uw huis te duur in de markt zet, ontneemt u zichzelf de kans op geïnteresseerde kopers. Zij zoeken in een andere prijsklasse en zien uw huis niet in zoekresultaten. En mensen die in die hogere prijsklasse zoeken, zoeken vaak een ander huis dan het uwe. Prijst u uw huis te laag dan had er waarschijnlijk meer in gezeten. Zonde dat u niet het maximale uit uw huis heeft gehaald, in beide gevallen!

Natuurlijk is uw huis het mooist in uw beleving. U ziet meer dan alleen de stenen. U ervaart ook de herinneringen en de bijbehorende emoties bij het huis. Dat maakt het huis voor u het meest waardevol. Echter, kopers hebben die emotie nog niet en zullen het wel degelijk vergelijken met andere huizen die op dat moment in de markt zijn. Het stellen van de juiste vraagprijs is daarom een van de meest belangrijke voorwaarden voor een succesvolle verkoop. De ERA vb&t makelaar helpt u zich te verplaatsen in hoe een koper kiest met behulp van een ERA Vergelijkende Marktanalyse.

De vergelijkende marktanalyse toont uw huis in verhouding tot een aantal recent verkochte huizen als ook in vergelijking met een aantal vergelijkbare huizen die nu te koop staan. U ziet dan uw huis als onderdeel van de grotere markt. Hierdoor krijgt u een realistisch beeld van het verschil tussen vraagprijs en de verkoopprijs. Hoe verder de vraagprijs uit de pas loopt met wat de kopers ervoor willen geven, des te langer het huis te koop staat.

Wij kunnen u adviseren over eventuele bijzondere voorwaarden waaronder u uw huis kunt aanbieden, bijvoorbeeld met vanafprijs, of vrij op naam. Vraag uw ERA vb&t makelaar naar de mogelijkheden voor uw huis.

De specialist ontzorgt
Als ervaren ERA  vb&t makelaars kunnen wij uw huis optimaal aanbieden in de markt. Wij helpen u met het bepalen van de scherpste vraagprijs, wij adviseren u bij het aantrekkelijk presenteren van uw huis, loodsen u door de onderhandelingen heen naar een zorgeloze verkoop.

Wij hebben een ruim netwerk van allerlei aanverwante professionals met wie wij samenwerken om u te ontzorgen bij de verkoop van uw huis op weg naar de volgende fase in uw woonbehoefte. ERA vb&t makelaars zijn goede luisteraars en begrijpen waar u behoefte aan heeft op weg naar uw volgende huis. Daarnaast zetten wij een aantal middelen in om uw huis effectief te presenteren aan de kopers in de markt.

Op en top de markt op
Het huis voorbereiden voor de verkoop betekent dat het eruit moet zien alsof de koper er zo in kan. Dat is een enorm voordeel voor vrijwel alle kopers. Het is een hele klus om uw huis aantrekkelijk te maken, maar het is het wel waard. Denk bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

  • Begin met het inpakken van al te persoonlijke zaken, zoals diploma’s, certificaten, foto’s, en andere zaken die misschien ingelijst in uw huis staan of hangen. Hoewel deze zaken natuurlijk uw gevoel van “thuis” sterk bepalen, wilt u uw huis zo neutraal mogelijk tonen aan kopers. Zo helpt u kijkers zich voor te stellen hoe het huis eruit zal zien als hun eigen spullen erin staan.
  • Maak alles schoon in huis en buitenshuis, inclusief houtwerk, deuren en tuin of balkon. Bepaal ook hoe u dit bij gaat houden gedurende de periode dat uw huis te koop staat. Zorg dat het huis er licht en ruim uitziet. Hou jaloezieën en vitrages open bij bezichtigingen en Open Huizen Route. Verlicht donkere ruimtes als kelders of bergingen voldoende. Help ons uw huis zo aantrekkelijk mogelijk te tonen aan kijkers.
  • Soms maakt een verfje op de muur een wereld van verschil. Loop alle kamers eens door en overweeg een donkere muur wit te schilderen. Voer kleine reparaties uit. Dat is het eerste waar het kijkersoog op valt. De kijker denkt in kosten. U denkt in moeite. Kleine reparaties zijn beslist de moeite waard.
  • Zorg dat het gazon altijd netjes gemaaid is en plant bloeiende seizoensplantjes. Snoei heggen en struiken netjes in vorm.

Door onze samenwerking met verkoopstylistes kunnen u nog veel meer adviezen specifiek voor uw huis geven.

De kunst van het onderhandelen
In de makelaardij is de prijs van een huis onderhandelbaar. Er zijn diverse manieren waarop u met een bod om kunt gaan. Natuurlijk hangt het in de eerste plaats af van de vraagprijs. Echter u hoeft niet meteen te zakken in prijs. Soms kunt u ook zaken toevoegen aan het huis, waardoor de koper meer krijgt voor zijn geld. U kunt aanbieden bepaalde bouwkundige zaken te laten uitvoeren, of sommige aankoopkosten voor uw rekening nemen. Vaak leiden er meer wegen naar Rome dan alleen maar zakken in prijs. ERA vb&t makelaars hebben hier dagelijks mee te maken en voeren graag de onderhandelingen voor u.

We zijn rond!
Zodra u het met de koper eens bent geworden over de koopsom en overige voorwaarden, is het zaak dit snel te bezegelen. De afspraken moeten goed op papier komen en dat gebeurd in een koopakte. Daarmee wordt alles gedocumenteerd, zodat de koper precies krijgt wat hij gekocht heeft en u precies weet wat u moet leveren. Denk hierbij aan zaken die u achterlaat in en om het huis.

Laat ons helpen!
ERA vb&t makelaars doen natuurlijk niets liever dan u van waardevolle adviezen voorzien tijdens elke stap van het verkoopproces. Belt u ons gerust voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling. Los van een kennismaking kunt u ons dan ook aan het werk zien in uw eigen huis. Heeft u al een ander huis op het oog? Laat ons dat huis met u bezichtigen. Dan heeft u ook een indruk hoe wij straks uw huis aan kijkers zullen presenteren. Voor contact met ons klik hier.